tiistai 10. huhtikuuta 2012

Amsterdam - Rotterdam - Bryssel , ja mielikuvituksettomin otsikko ikinä



Lähdettiin Lauran kanssa tiistaiaamuna reissuun, tarkotuksena kiertää vähän Benelux -juttuja. Päästiin suhteellisen halvalla: lippu, jolla sai matkustaa 5 päivää kuukauden sisään, makso 108 € ja kolme hotellia tuli maksaan 190€/hlö. Eli shoppailu(siis ruoka)budjetti oli mainio.

No heti ensimmäisellä matkalla feilattiin. Me oltais saatu käyttää vaan normaaleja junia, ei high speed -junia, niin Antwerpenin kohdalla meitä pyydettiin sitten poistumaan ja odottamaan normaalia junaa. No eipä se mitään, Antwerpenin juna-asema oli hullun hieno. Miten paljon voi rakastua juna-asemaan, se meitä ihmetytti!



Lopulta, 2 tuntia myöhemmin kun piti, päästiin sitten Amsterdamiin. Eka päivä käytettiin ihan vaan käppäilyyn ja hotellihuoneiden vaihtoon huoneen lämpötilasta johtuen..... "We have a sauna at home, yes. But we don't sleep in there."







Toinen päivä Damissa alotettiin aamupalalla Pancake cornerissa. Ei tosin niitä pannukakkuja syöty, vaan ihan joku eurooppalainen aamiainen. Sen paikan vieressä oli hämmentävä puisto joka oli täynnä tuollaisia liskoja. Ehkä linnunkarkottajia, vaikka kyllä niitäkin siellä hyppi. Hifistelijöitä...



Aamupalan jälkeen treffattiin Raphaela, joka oli syksyllä au pairina Luxissa, ja toinen samanalainen Stine. Raphaela au pairaa nykyään tuolla Damissa niin saatiin paikallinen opas! Käytiin perus Dam -aukiot ja Red light district -se oli muuten ihan jäätävä! Siellä ne poseeras ikkunoissa. Ja heilutteli. Kyllä sieltä yhdestä kopista sitten yks mieskin tuli ulos. Yhhhhhhhhh.

Dam -square



Keskiviikkona ei myöskään jaksettu nousta hotellina aamupalalle, vaan päädyttiin tälläaseen lounasravintolaan. Mutta sieltä sai aamupalaa. HUGE aamupalaa. Omnomnomnom.



Sen jälkeen päätettiin olla kultturelleja - siis suunnaksi museoaukio ja TIMANTTIMUSEO!!!!

Gorillan pääkallo, yli 17.000 timanttia




Eri maiden kuninkaallisten kruunujen miniatyyreja - tuolla oli myös Suomen kuninkaan kruunu!!!

Timanttimuseon jälkeen lähdettiin kahvitteleen Jennin ja Markon suosittelemaan pannukakkupaikkaan ja matkalla kuvailtiin ihania, vinoja, taloja.




Karuselli kahvilassa oli oikeasti karuselli.

Poffertjes, eli pikkusia lättyjä, mansikoilla, VOILLA, kermavaahdolla sekä tomusokerilla.

Viimesen illan kultturellisuus.


Perjantaina lähdettiin aamupäivällä kohti Rotterdamia. Sanotaanko että.... aika turha. Tai siis, Raphaela oli ihan järkyttyny että MIKS me mennään sinne, kuten myös meidän ekan hotellin respapoju. Ja kun päästiin perille... niin. Me oltiin rautatieasemalla vähän ennen yhtä, ja ennen puolta viittä hotellihuoneessa. Tähän väliin mahtui varmaan kuusi raitiovaunureissua sekä taksimatka. Sekin ensin väärään kohteeseen. Hotellin lähiratikkapysäkki oli siis rempassa, eikä kukaan oikeen osannut kertoa meille miten sinne sitten pääsee.

Mutta sitten lähdettiin syömään ja vähän shoppaileen, kyllähän sieltä kivoja maisemia sitten löytyi!
Tytöillä oli kyllä hyvin riehakas perjantai-ilta - MENNÄÄN HOTELLIHUONEESEEN KATTELEEN TELKKARIA JA SYÖMÄÄN KARKKIA!!




Pakollinen tuulimyllykuva.

Lauantaiaamuna edessä viimeinen kohde - Bryssel. Brysselissä hotelli oli hullun hyvä ja helppo löytää. Ei siis ongelmia. Päästiin nopsasti kirjautumaan sisään ja lähdettiin tutkimaan lähiympäristöä. Hotelli sijaitsi sellasen iiiiihanan puiston vieressä! Sen toisella puolella oli sitten pääostoskatu. Lauantai pyhitettiin shoppailulle (huippuna tälle 10 minuutin ostoskierros Forever 21:ssa) ja sunnuntaina turisteiltiin.





Place de Martyrs




St Michael ja St Gudula katedraali

Grand Place



Manneken pis

Löydettiin sarjakuvakauppa jossa myytiin Harry Potter -taikasauvoja!!!!

Sunnuntaina lähdettiin takaisin Luxiin, paitsi että juna ei mennytkään Luxiin asti sunnuntaina. Jouduttiin siis siirtymään Arlonissa bussiin ja köröteltiin kotiin. Mainio reissu oli, paljon tuli käveltyä mutta kyllä sitte syötiinkin!

Nyt pidän yksin taloa pystyssä, perhe tulee keskiviikkoiltana/yönä lomalta Suomesta. Sitten mulla on enää kourallinen työpäiviä, ja ens viikolla mä tuun kotiin. Mun pitäs ehkä alottaa pakkaaminen, tai siis kehittää kriisi siitä, mutta ensin yritän selvittää ikäkriisin. Kaksnolla lähestyy, apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti